fredag, januari 25, 2008

Halt med halka...

Någon, jag säger inte vem, undrade hur det gick med tjänsteresan och sanningen är den att det gick över förväntan. Jag och supportkillen kom iväg i tid, vi snackade lite, en aningens lite på vägen upp. Lyssnade på närradio och någon konstig tävling. Någon slags jeopardy fast via telefon och med bara 2 tävlanden och istället för att ge frågan skulle man faktiskt svara på den. ;) Hur fick jag till liknelsen? Ja, vinnaren kallades mästare och fick tävla nästa dag igen och han som vann var tydligen stormästare. Hur lyckas man få den titeln?

Framme i Götet hämtade vi upp den andra killen och skulle sedan förflytta oss med bilen till en annan del av stan. I en korsning med en blinkfyra, där vi skulle svänga vänster, fick vi rött. Så medan den andra killen förklarar hur han irrat runt i 20 minuter med bil för att hitta till vår mötesplats (som han föreslog från början), kommer en vit minibuss från vänster och ska då svänga höger, i vår motsatta körriktning. Vägen svängde, men det gjorde inte minibussen. Det var så halt att den gled... och gled... och gled rakt in i en stolpe (som håller upp vägskyltar). PANG sa det och bara sekundrarna efteråt kommer det en personbil och gör ungefär samma sak. Tappar fästet med bilen och glider halvvägs över refugen. Bilen står nu med framhjulen på ena sidan refugen och med bakhjulen på andra sidan. Vad gör männen i personbilen? De tittar på varandra, tänder varsin cigarett, rycker på axlarna och kör lugnt vidare så att hela bilen hamnar på vår sida refugen och fortsätter i fel körriktning. Vi tre i bilen tittar på varandra, ser även minibussen ta sig vidare och börjar asgarva. Det var en syn vill jag lova !!

Första mötet förflöt bra, det var trevligt och träffa det gänget igen, det var typ ett år sen jag skakade hand med dem sist. Mannen som är chef, liknar min pappa så himla mycket, man kan inte annat än tycka om honom. Hur go som helst. Vi avslutade mötet med en lunch på en restaurang som ligger nästan vägg i vägg med deras kontor. Feskekôrka. Har ni varit där? Åk dit! Förrätten var INTE och leka med. Fisksoppa gjord på färsk fisk! Till huvudrätt, smörstekt kolja. Det var väldigt mumsigt !!

Vidare till nästa ställe, där var stämningen inte lika uppfylld och trevlig, men det gick bra ändå. Mycket skönt att sätta sig i bilen och åka hem sen dock. Vädret var väl inte det bästa dock och supportkillen svor några gånger. Hem kom vi i alla fall. Vi hann lyssna färdigt på handbollsmatchen mellan Sverige och Spanien också. Trodde inte att det kunde vara lika spännande att följa en sån match via radio som att se det på TV. (Kul att de vann matchen, mindre roligt när tyskarna slog dem igår.)

Det var trevligt att komma iväg, men lika skönt att komma hem igen. Mindre trevligt att åka bussen hem från Hålan dock. Tur att man överlever det med. ;) Och nu är det helg igen! Skönt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att höra hur det gick och att det gick så bra :) Maten lät jättegod!!!

Ha en trevlig helg gumman!

*kramar*

Anonym sa...

Kul å läsa dom dina äventyr! :) Hoppas vi hörs på msn eller nåt snart. Saknar dig! kram kram!